середу, 14 грудня 2011 р.

У костелі Матері Божої Доброї Поради гостинно зустрічали гостей із Вроцлава (Польща)

Шість днів у костелі Матері Божої Доброї Поради гостинно зустрічали козятинців гості з Вроцлава (Польща) — група Халлілу Ях на чолі з єпископом Анджеєм Семеневським. Вони завітали до нашого міста з місією «Я — хліб життя»


Козятин відвідали польські місіонери

Козятин відвідали польські місіонери


Недільний день зібрав біля костелу багатьох козятинців та мешканців району. Тут проходило урочисте богослужіння, після якого відбувся родинний пікнік та розважальна програма для дітей.

Цікаві розповіді, пантоміма, танці та пісні, благодійна лотерея, арт-візаж на щасливих обличчях юних козятинців та смачний бігос — такі подарунки приготували польські гості. Запросила їх до нас сестра Імакулята, що в Козятині вже другий рік котра сама з Вроцлава і знайомі вони вже багато років.

Анатолій Оріховський, настоятель храму Матері Божої Доброї Поради розповідає, — група Халлілу Ях, робить таку євангелізацію для дітей, для молоді та людей старшого віку: займаються з десятої до тринадцятої години з меншими, а з сімнадцятої — зі старшими. Це зустрічі, молитва, свята меса, розарій, різні забави для дітей, ігри. Це робиться для того, щоб краще пізнати Бога, полюбити його, жити з Богом, щоб час канікул не просто прожити, а прожити в радості з Богом, саме така ціль цієї зустрічі.

В свою чергу всіх присутніх порадували гарними піснями колектив «Подольський квят», що працює при центрі польської культури в місті Козятин та група дітей з обмеженими можливостями благодійної організації «Життя без обмежень».

— Наші артисти набагато кращі за інших артистів, адже вони не просто співають, а співають їхні серця, — сказав єпископ Анджей Семеневський, — і нехай Господь дасть їм радості, здоров’я, миру та достатків, нехай Господь дасть їм свого милосердя і своєї благодаті, співайте нам ще довго ї нехай Бог вас благословить. Дуже сердечно дякую за наших подільських квіточок. Ми мусили проїхати тисячі кілометрів, щоб перший раз в житті побачити співаючі квітки. Дуже сердечно дякуємо і другій групі, особлива подяка за пісеньку «Гей, соколи». Я цю пісню знаю, я співав разом з ними. У Вроцлаві є багато людей які прибули туди з різних куточків України і цю пісеньку привезли з собою. У них я і навчився та співав її у Вроцлаві, а тут зміг співати разом з ними.

Серед поважних гостей заходу були: генеральний консул республіки Польщі у Вінниці — пан Кшиштоф Свідерек, ординарій Кам’янець-Подільський — єпископ Леон Дубравський, єпископ Станіслав Шуляк з Пеньківки Шаргородського району. Також приїхали гості з Самгородка, з Миколаївки, як католики так і православні.

— Це чудова зустріч польської та української молоді на козятинській землі. Я дуже радий, що цей захід приходить саме тут, — говорить консул, — коли мені стало відомо, що це дійство буде проходити в Козятині, дуже зрадів, тому що у вас один з самих кращих ансамблів польських і його учасники обов’язково подружаться з польською молоддю, а якщо дружать, тоді виходять і концерти, і маленькі турне, і багато інших ідей народжується. Дуже гарно, що тут було і багато людей старшого віку, мешканців Козятина та Козятинського району. Радує і те, що перед усіма змогли виступити і діти з обмеженими можливостями. Вони дуже гарно підготувалися, я їх виконання бачив перший раз. Думаю, ми, як консульство, їх теж будемо запрошувати і зустрінемось ще не на одному заході, тому що так як вони підійшли до підготовки, з таким хвилюванням і виступ вийшов дуже класним як на українській, так і на польській мовах.


1 коментар: